Известие

Collapse
No announcement yet.

ламбда за 145 1.6 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ламбда за 145 1.6 боксер

Здравейте на всички, от две години чета форума и винаги съм намирал полезни съвети коита са ми вършили много добра работа.
    Сега се сбъсках с проблем на който не мога да намеря решение
    Може ли някой да ми каже за моя двигател каква точно ламбда сонда трябва да сложа от бошовските? Имам възможност за отстъпка та за това .
    Като ходих да говора с хората там те не можоха да ми дадат точен и смислен отговор коя точно е - по каталог излиза ,че е 0258003772 и може да се замени с LS06 , обаче според софтуера в самия сервиз не е така , този дето ще я слага гледа схемата замери две чисто нови LS06 и LS05 х и каза ,че според него трябва да е 05 , а според друг софтуер в същия сервиз изобщо няма реплика на бош и препраща към фиат.освен това 0258003772 има заместител на магнети марели и е по евтин.доколкото знам ,че за да трябва да е LS05 в каталога трябва да посочват заместител 0258006190 а в случая не е така .
    задавам въпроса защото не искам те да ми я сменят и отсега чух неща от рода "остави колата ако трябва три дни да стои ама ще разберем и ще я направим" освен това не дават отговор ако едната не стане и сложат другата ще плащам ли първата и т.н. тъпотии
    та коя е сондата ? нека който е сменял и е тръгнала и всичко е ок разход и т.н. да каже!
    ----------
    145 / 1.6 Boxer / 103hp--- ex
    156 1.8 ts -- momo салон , 99

Re: ламбда за 145 1.6 боксер

[quote="alex1" Имам възможност за отстъпка та за това .[/quote]

сорри за офф-а: колко е цената с отстъпката. да ми вземиш и на мене
    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Ако можеш да стигнеш до сондата, която е на колата, на нея има номер. Аз като сменях мойта, на Бош каталога ми излезе 360лв по парт номер, като видях номера на старата- 167лв
      Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

На мен в Бош ми бяха казали, че е LS06. Цената и беше 172лв., ако можеш да вземеш повече с отстъпка свиркай.
        146 1.6 Boxer '96

Comment

тази която беше на колата явно беше оригиналната защото беше AC Delco ,на нея пише нищо освен 94 заградено в кръг

в крайна сметка ls06 , ли е вярната или ls05 иначе по каталог е с последни цифри 772 - на тази цената е 251 лв. а на ls-ите 172лв.

ще говоря ако има възможност да се вземат повече , ама от кои
          ----------

Comment

[quote="alex1"]тази която беше на колата явно беше оригиналната защото беше AC Delco ,на нея пише нищо освен 94 заградено в кръг

в крайна сметка ls06 , ли е вярната или ls05 иначе по каталог е с последни цифри 772 - на тази цената е 251 лв. а на ls-ите 172лв.
            quote]
            Ти къде ходи на диагностика, в бош ли?
            146 1.6 Boxer '96

Comment

При Галин зад Киров срещу Метро , може би най читавото място за тази цел. Там установихме ,че ламбдата е умряла та за това.

п.п. Никой ли не се сменял ламбдата на 1.6 боксер , да каже коя точно е тръгнала
              ----------

Comment

Първоначално публикувано от alex1
                При Галин зад Киров срещу Метро , може би най читавото място за тази цел. Там установихме ,че ламбдата е умряла та за това.

п.п. Никой ли не се сменял ламбдата на 1.6 боксер , да каже коя точно е тръгнала
                На мен ми върви LS06
                145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder
                  На мен ми върви LS06
                  благодаря за съвета утре ще ходя да я взема и след това ще пиша как е положението
                  ----------

Comment

Какво стана, купи ли я? Колко пари?
                    146 1.6 Boxer '96

Comment

и аз си турся,аре даваите идеи че с тоя разход не се издър

Comment

А вие сигурни ли сте че сондите ви не работят и още нещо не съм 100% сигурен но мисля че LS06 не става за боксер с ГМ електроника
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          А вие сигурни ли сте че сондите ви не работят и още нещо не съм 100% сигурен но мисля че LS06 не става за боксер с ГМ електроника
                          Аз съм почти сигурен, защото в сервида на Бош ми казаха така. А дали става не зная, мисля че в сервиза би трябвало да са по-компетентни от мен и ако не са, ти знеш ли каква да търся?
                          146 1.6 Boxer '96

Comment

Първоначално публикувано от nikola_n
                            Първоначално публикувано от Bobo
                            Аз съм почти сигурен, защото в сервида на Бош ми казаха така. А дали става не зная, мисля че в сервиза би трябвало да са по-компетентни от мен и ако не са, ти знеш ли каква да търся?
                            Ами тия компетентните в сервиза и магазините на бош всеки път ми дават несъвместими бош елементи с алфите И затва питам закво иде реч а иначе ако имам оригиналния номер на твоята сонда по него поръчвам и нямам проблеми
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

здравейте , значи резултата: ls06 тръгна идеално ,поне за сега няма проблеми всичко е ок
                              Имах малко проблем с отстъпката та затова я платих по магазинска цена 172лв.
                              иначе тази 06 е заместител /универсална/ на 0258003772 която се явява по каталог едиствена за 1.6 боксер и с двата инжекциона бош и гм, но тя струва 251лв. и удобството ,че при нея има доколкото разбрах и буксата и не се налага свързване, но при универсалната има преход който върви в комплекта и се свързва много лесно.
                              ако имам накакви грижи по нататъка ще пиша

п.п. тествах я и на диагностика сработва се добре със системата.
                              ----------

Comment

Working...
                              X